“Wanneer het IT-systeem
weer eens aangeeft dat er
nog voldoende voorraad is,
wordt het tijd
voor echte oplossingen.”

beurs2018-01-24T14:21:18+00:00

Gemiddeld wordt 35% van de WMS-functionaliteiten niet benut

Niet echt een boodschap waar je op zit te wachten als je je aan het oriënteren bent op een Warehouse Management Systeem. Toch blijkt uit onderzoek dat een groot deel van de functionaliteiten van een WMS niet of nauwelijks wordt gebruikt. Maar hier wordt natuurlijk wel voor betaald! Hoe zorg je ervoor dat je niet onnodig kosten maakt, maar alleen betaalt voor wat je nodig hebt? En hoe ga je zorgen dat je WMS een rendabele investering wordt in plaats van een slepende kostenpost? Voor veel bedrijven – en niet alleen in het MKB – is voorraadbeheer een hoofdpijndossier waar zonder de juiste kennis gemakkelijk verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden met verstrekkende gevolgen op zowel financieel als operationeel vlak.

 

69% van de bedrijven verliest na ‘Go Live’ de aandacht
en heft zelfs het projectteam op.”
 

Er zijn nog meer feiten en cijfers die er niet om liegen:

  • De implementatie van een WMS-systeem voor manuele opslag kost gemiddeld meer dan 12 maanden.
  • Afhankelijk van de omvang en complexiteit kan de implementatie van een geautomatiseerd magazijn tot wel 21 maanden duren.
  • 30% van alle bedrijven met een WMS systeem gebruikt dit minimaal 15 jaar en dit wordt alleen maar langer.
  • 16% van de bedrijven implementeert in die periode het WMS-pakket tussen de 51 en 100 keer.
  • 60% van de aanwezige WMS-functionaliteiten wordt gemiddeld ingezet bij magazijnoperaties, terwijl daar de harde KPI’s liggen, zoals de hoge garantie op levering.
  • 69% van de bedrijven verliest na ‘Go Live’ de aandacht en heft zelfs het projectteam op.

Regeren is vooruitzien

Zeker met een WMS is het van belang om voorbij de uitdagingen en problemen van vandaag te kijken. Een WMS moet met de organisatie kunnen meegroeien terwijl het in vele organisaties eerder een blok aan het been is. Er zijn genoeg voorbeelden van organisaties waarbij de implementatie en/of het functioneren van het WMS tot lange trajecten heeft geleid met een navenant kostenplaatje. Dit heeft niet alleen te maken met de juiste keuze van een WMS, maar zeker ook met een goede voorbereiding en het besef dat het project met een oplevering nog niet afgerond kan zijn.

Aftercare is een ondergeschoven kindje

Voor ons is het 100% zeker dat na de oplevering van een WMS de echte problemen vaak beginnen, mede omdat dan het projectteam vaak ook nog wordt opgeheven. Door optimalisatieslagen te maken kan de ROI op de investering gemaximaliseerd worden, maar dit wordt vaak genoeg vergeten. Bij Aratus is aftercare garantie na implementatie een van de USP’s waarmee we ons bij klanten onderscheiden van de concurrentie. Uit ervaring weten wij hoe belangrijk goede aftercare is en dat hier nog serieuze slagen gemaakt kunnen worden teneinde de ROI van het WMS-systeem te verhogen.

Wij vertellen je graag hoe we ook jou kunnen helpen met onze WMS en logistieke oplossingen. Let’s boost your business: +31 20 363 56 52.